top of page

BVV cad&schol Lokeren: Jerusalema


De BVV voor cad/sch kwam een weekje na de winderige openingsmeeting van het seizoen. Op dat PK toonden de atleten al over een goede portie benen en motivatie te beschikken want de pr’s vlogen ons daar al om de oren.

Een weekje later waren de weersomstandigheden al een stuk beter en ook de wind blies licht in het voordeel. Alle ingrediënten waren dus aanwezig om er een topdag van te maken.

Vooraf hadden we onszelf geen enkele kans toebedacht om mee te spelen voor de groepsoverwinning en dus waren we daar ook de ganse dag niet mee bezig. En laat ons eerlijk zijn, als je op het einde van de dag de BVV kan winnen met een 5-tal forfaitnummers, dan stelt het concept in post-Corona-tijden misschien niet zo veel meer voor.


De cadetten jongens met Joren Van Audenaerde en Luka Afschrift zijn ondertussen de jongste in ons team geworden. Kleine jongens worden groot en sterk en dat toonden ze ook in hun resultaten. Luka mocht deelnemen aan de 300h en de 100h. Op die lange horden ging hij deze keer goed van start en kon dat tot op het einde doortrekken met de winst en een nieuw CR er bovenop (40.87). Op de korte horden speelde zijn “luie” bijtrekbeen hem op de eerste horde parten en kwam hij bijna ten val. Ter nauwer nood wist hij zich recht te houden en zette hij de achtervolging in om toch nog 3de te worden. Kan gebeuren. “Wie niet horen wil moet voelen” zei mijn pa vroeger altijd.


Joren heeft na een aantal jaren in ons team de aansluiting met de top gevonden. Tijd en techniek beginnen zijn vruchten af te werpen en nadat hij op het PK zijn eerste individuele medailles wist te behalen, kon hij dit weekend alweer 2de worden op de 200m. Zijn nieuwe knaltijd bedraagt nu 24.65 en hij doet daarmee een stuk beter als Camille met wie hij een weddenschap “om ter snelst” afsloot. Ik ben benieuwd naar de tegenprestatie!

Samen maakten ze ook nog eens deel uit van de 4x100 ploeg waarmee ze ook naar de winst liepen.


Bij de scholieren jongens was er het wederoptreden van Alexander Barbio. Het is nog te vroeg om maximaal te lopen en dus was hij de Chinese vrijwilliger om het speerwerpen voor zijn rekening te nemen. Tot zijn eigen tevredenheid wierp hij bij elke worp steeds wat verder. Met 35m73 deed hij meer dan 5m beter als zijn vooropgestelde doel van 30m. Goed gedaan!


Grote broer Matisse Barbio was voorzien op de andere 2 werpnummers, nml het discuswerpen en kogelstoten. Tweemaal wist hij de 2de plaats te behalen en zo zijn club alweer toppunten te bezorgen. Zijn discus wierp hij aan 50% geldig en dat is ook al een prestatie. Met 35m63 wist hij ook nog eens zijn persoonlijke beste te verbeteren. Ook in het kogelstoten (13m75) was zijn afwijking naar rechts net iets beter als anders. Matisse was als slotloper opgesteld voor de 4x100. Het experimentele team deed het goed en finishte na 47.48sec


De scholieren meisjes hadden hun vlechtjes extra hard aangespannen om die dag het beste van zichzelf te geven. Yelena Boone is als meerkampster van alle markten thuis en mocht aantreden op hoogspringen en speerwerpen. Het hoogspringen loopt al een tijdje stroef en daar lijkt nu een kentering in te komen. Stilaan vindt ze de gepaste aanloop en zijn er goede sprongen te zien. Met nog wat meer regelmaat zal ze die 1m60 wel weer springen. Nu werd ze gedeeld 2de met 1m55. Bij het speerwerpen kwam ze tussen de specialisten terecht. Desondanks werd ze toch mooi 5de met een worp van 27m95. Ik weet enkel niet welk stukje van de gebroken speer de jury gebruikte als landingspunt.


Van Camille Sonneville vernamen jullie al dat ze zich kon plaatsen voor haar eerste internationale tornooien. Dat ze die straffe minima zo snel al zou lopen hadden we niet zien aankomen. Net dat maakt het zo mooi. Haar dichtste concurrente legde haar tot op de meet het vuur aan de schenen, maar moest toch finaal het onderspit delven. Het zat eraan te komen. Met de snelste tijd van Europa op dit moment op de 100h mag ze zich opmaken voor het EK U18 en de EYOF (Europees Olympisch Jeugdfestival). Het wordt een drukke, leuke zomer.


Door dit alles zouden we bijna uit het oog verliezen dat ze een week eerder maar liefst 4 Provinciale titels wist te winnen. Allen met toptijden gezien de héél sterke tegenwind toen. We waren er dan ook van overtuigd dat het allemaal nog veel sneller kon. Met een eerste duik onder de 25sec (24.98) op de 200m bewees ze opnieuw haar goede benen.


Beide dames waren ook nog eens 50% van het scholieren meisjes 4x100 ploegje dat met de winst ging lopen op de estafette. Als beloning bovenop de winst en de nodige punten voor de eindoverwinning, mogen ze ook al met zekerheid aantreden op de Memorial Van Damme deze zomer. Het kan niet op!


“Jerusalema ikhaya lami Ngilondoloze Uhambe nami Zungangishiyi lana”


Tim
Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page