top of page

BK meerkampen: TE spannend


Een tweedaagse meerkamp in het verre Herve gaf enkele ouders de ideale uitvlucht om er een 4- daagse van te maken en het sportieve aan het gezellige te koppelen. Camille Sonneville en Yelena Boone gingen van start met podiumambities en maakten er in beide categorieën een “te” spannend verhaal van. Met happy end.

Camille Sonneville begon met haar beste nummer aan de meerkamp en finishte als eerste op de 80h in 11.54. Meteen daarna ging het voor het eerst in een jaar richting hoogspringen waar ze vlot haar pr van 1m54 evenaarde. De dag werd afgesloten met het kogelstoten. Daar wierp ze de 3kg zware bol 10m30 ver. Dag 1 werd nipt op de 2de plaats afgesloten en dus kon ze na een deugddoende massage hoopvol uitkijken naar dag 2. Dag 2 voorspelde niet veel goeds qua weersomstandigheden maar dat viel uiteindelijk nog wel mee. De wind was wel gedraaid en in hevigheid toegenomen. Dit speelde de dames parten in de verspringbak waardoor de goede sprongen uitbleven. Camille won de proef wel met 5m29 en nam opnieuw de leiding in de totaalstand over. Ook het speerwerpen ondervond veel last van de zijwind, maar toch verbeterde Camille hier haar pr tot 24m87. Haar voornaamste concurrente voor de eindzege deed er prompt een 10-tal meter bovenop waardoor beide dames nagenoeg gelijk aan de afsluitende 800m begonnen. Wie als eerste over de meet zou komen, zou ook de Belgische titel pakken. Ook hier had Camille geen enkele ervaring mee en ze leek bij het ingaan van de laatste 300m aan het kortste eind te gaan trekken. Ze kon het tempo niet volgen tot ze bij het ingaan van de laatste rechte lijn alsnog het laatste beetje energie vond en in een nieuw pr van 2.37.37 voor haar concurrente wist te eindigen. Ze behaalde uiteindelijk de titel met slechts 14 punten voorsprong.

En het verschil kan op het einde van een 7-kamp zelfs nog kleiner zijn. Yelena Boone is eerstejaars en hoopte stilletjes op een podium. Iets wat enkel zou kunnen lukken mits enkele persoonlijke records. Het eerste record kwam er al vroeg in de ochtend bij de 100h waar ze zich verbeterde van 15.23 naar 14.69. Ook zij mocht nadien naar het hoogspringen. Een discipline waar ze vorig jaar nog het verschil maakte, maar dit jaar wil het maar niet lukken. Ze bleef steken op 1m45 en de bonus die ze verwierf bij de horden was verdwenen. Maar een meerkampster mag niet bij de pakken blijven zitten als het eens wat minder gaat en dus trok ze na een lange pauze richting kogelstand. Daar benaderde ze met 10m62 haar beste worp ooit. In de afsluitende 200m deed ze exact wat de coach haar had gevraagd en dat legde haar geen windeieren. Helemaal in het rood liep ze naar een dik nieuw pr van 25.83 en de derde plaats na de eerste dag. Ze zat opnieuw op schema. Ook zij werd ’s avonds deskundig onder handen genomen en kon zo met frisse benen het verspringen aanvatten. Hier liet ze iedereen achter zich met een sprong van 5m29. Wat jammer dat die laatste nipt ongeldig was, want het was ongetwijfeld haar verste ooit geweest. Bij het speerwerpen loopt het steeds vlotter. De 0-worpen op training ruilde ze in voor een record van net boven de 30m. Een prestatie die ze ook in de meerkamp benaderde. Alles opgeteld stond ze tot ieders verbazing plots aan de leiding met een mooie voorsprong op de andere deelneemsters aan de 800m. Een podium zat er zeker in, als ze het onderste uit de kan wist te halen. Ook bij haar leek het moeizaam te gaan. Op karakter en naar het voorbeeld van haar vriendin een half uurtje eerder perste ze er in de laatste rechte lijn alles uit om nog enkel meisjes in te halen en met een knaltijd van 2.32.44 af te sluiten. Volledig uitgeteld was het wachten op de einduitslag want een onverwacht sterke 800m van een ander meisje, verwees haar bijna naar plaats 2. Ze hield 6 puntjes over om de Belgische titel binnen te halen. Spannender mag het écht niet meer worden voor ons.


Het is frappant te kunnen vaststellen dat beide meisjes een Belgische titel wisten te pakken dit jaar. De trainingsfaciliteiten en -inspanningen zijn niet zoals bij vele andere clubs of afdelingen. We doen het met de middelen die we hebben.

Een dikke merci aan onze voorzitter Geert Van de Voorde en het bestuur van AC Sparta Laarne voor alle inspanningen die ze leveren om ons te voorzien van goed trainingsmateriaal. Hopelijk ziet het gemeentebestuur van Laarne deze prestaties als een extra stimulans om op korte termijn te investeren in atletiek. De tijd van trainen op sintel zou nu echt wel achter ons mogen liggen. Tim

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page