top of page

PK Indoor: 10 medailles

De medaille-oogst voor KAAG was met 38 stuks indrukwekkend en de hoogste van alle clubs. Voor onze afdeling deden we hier een grote duit in het zakje met maar liefst 10 medailles.

9 daarvan kwamen van de cadetten en scholieren groep en 1-tje van “ouderdomsdeken” Ewout Dumon. De zeestage en nachtelijke weerstand hebben hun effect duidelijk niet gemist, want Ewout kwam pas op het einde echt op dreef om zo de overwinning weg te kapen. Hij keerde net als vorig jaar huiswaarts met de gouden plak.

De coach voorspelde (of hoopte) vooraf op 7 medailles voor zijn atleten, maar het werden er zelfs 9. De dag begon al vroeg met het hinkstapspringen van Yelena Boone en daarom trakteerde de familie Boone iedereen op koffiekoeken. Yelena verbeterde haar eigen CR van vorig jaar tot 10m86 en nam haar eerste gouden medaille in ontvangst. Tot op het laatste moment twijfelde ze over wat haar tweede nummer zou worden. Ze nam uiteindelijk voor haar de juiste beslissing want ook bij het verspringen nam ze de titel mee naar huis na een strijd met haar vriendin en clubgenote Camille Sonneville. In de laatste beurt wisselde het goud nog nipt van schouder. Yelena sprong 5m26 en Camille 5m23. Twee topprestaties en de eerste 2 plaatsen in het klassement. Camille had duidelijk op meer gehoopt, maar was wel blij voor haar trainingspartner. Bovendien had ze eerder op de dag als eerstejaars de titel behaald bij het hordenlopen in een goede tijd van 9.02

Op datzelfde moment was Matisse Barbio aan de slag bij het kogelstoten. Zijn reeks van 4 worpen begon aarzelend, maar hij wierp zijn tuig uiteindelijk toch naar 12m44 en een zilveren medaille.

Bij de scholieren meisjes was het Louise Diouf die de ochtend het beste inzette. Samen met Amélie Sonneville startte ze in de snelste reeks van de 60h. Een podiumplaats zat er misschien wel in voor één van beiden. Maar door het falen van een rechtstreekse concurrente kwamen ze er plots met z’n tweeën op te staan. Deze keer was het Louise die met 9.20 het dichtste bij goud kwam, voor Amélie die op plaats 3 strandde met een tijd van 9.37 Op de 400m werden de rollen mooi omgekeerd. Amélie was hier topfavoriete en liet geen steek vallen. Met een tijd onder de 60 seconden (59.55) liep ze overtuigend naar het fel begeerde leeuwtje. Louise (63.26) verbaasde dan weer vooral zichzelf door op dit lastige nummer met het zilver huiswaarts te keren.

Zonder medaille maar daarom niet minder verdienstelijk, waren ook nog youngsters Alexander Barbio en Amelie De Witte aanwezig op dit kampioenschap. Alexander verbeterde zijn eigen CR op de 60h en liep voor het eerst in zijn “carrière” een 400m. Amelie verraste met haar aanwezigheid en deed hetzelfde door voor het eerst een 200m te lopen.

Tim

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page