top of page

Belgisch criterium Nijvel

Eén maal per jaar verzamelen de beste Belgische jeugdatleten in Nijvel. Ook dit jaar was er een mooie delegatie van de partij met Alys, Ine, Camille, Luka, Alexander, Storm en Bas. Bij vele atleten zie je dat op het einde van het seizoen het vet een beetje van de soep is, maar dat was niet het geval bij onze atleetjes. Allen die bij coach Tim trainen, sloten de dag en seizoen af met minstens 1 pr en/of finaleplaats. Proficiat!

De dag begon 2x goed met de aflossingen waarin we telkens voor 50% vertegenwoordigd werden. Beide teams wisten het CR bij de miniemen gevoelig scherper te stellen. Alexander en Bas behaalden een tweede plaats en de meisjes Ine en Camille deden nog beter door met de titel huiswaarts te keren.

Achteraf is het altijd makkelijk praten, maar we kunnen wel stellen dat dit een voorteken was op wat nog moest komen.

Alys Impens is pas pupil geworden en was als jongste van de groep toch al geselecteerd. Ze moet wel héél veel plezier beleven aan haar sport als ze haar deelname verkoos boven een leuke uitnodiging voor een verjaardagsfeestje. Ze nam deel aan de horden en startte subliem. Haar korte beentjes hebben nu een jaartje om te groeien en volgend jaar hopelijk met de beteren te wedijveren.

Ine Impens dubbelde op de horden en discus. Beide nummers vielen wat lastig samen in het uurrooster. Zeker als je weet dat het discus doorgaat op een ander terrein. Ondanks het zenuwachtige gedoe bracht ze het er toch goed vanaf op de horden met een nieuwe besttijd van 12.29. Bij het discuswerpen bleef ze steken op 23m16.

Camille Sonneville was de “ster” van de dag door 3 titels weg te kapen voor de neus van haar concurrentes. Over de aflossingen hadden we het al en ook op onze facebook pagina kon u al veelvuldig lezen over haar goede prestaties van de laatste weken en seizoen. Het gevaar bestaat dat er gewenning ontstaat bij al deze mooie resultaten, maar we onderstrepen toch graag het uitzonderlijke ervan. In het verspringen leed ze dit jaar 1 kleine nederlaag en dat gaf de tegenstanders moed en hoop. Maar van bij de eerste sprong was het duidelijk dat ze met de eerste plaats zou gaan lopen. Met 3 sprongen boven de 5m25 en een verste sprong van 5m40 was ze ongelofelijk constant en de verdiende winnares. Een spontaan applaus van de toeschouwers en trainers was haar beloning. Op training verliep alles vlot en dus was het vertrouwen in haar hordenraces groot bij de coach. Het grootste gevaar kwam van de regen en wind, maar het deerde haar deze keer niet. Gezwind liep ze in de reeksen en finale 2x naar een besttijd en de gouden medaille. Verbazing alom met een tijd van 9.33 en de tweede beste tijd ooit in België gelopen.

Luka Afschrift is ook nog een eerstejaars miniem, maar wel eentje met heel wat potentieel. Dit jaar verbeterde hij zich beetje bij beetje op de horden en mocht als 8ste ingeschrevene deelnemen. Het doel was om de finale te halen op een piste met slechts 6 banen. Hij moest zich dus al gevoelig verbeteren om hierin te slagen, maar deed dat ook. In de reeksen raakte hij nog hard de laatste horde en dus ook het moederhart van zijn grootste supporter. In een finale is alles mogelijk en ook nu verbeterde Luka zich opnieuw om zo een onverhoopte 4de plaats weg te kapen. Seizoen geslaagd en klaar om volgend jaar een vervolg te breien aan zijn opmars.

Alexander Barbio beseft pas sinds vorige maand dat ook hij ook over een horde kan lopen en beleefde hier heel veel plezier en voldoening aan. Zo veel zelfs dat hij zichzelf doelen stelde en absoluut in Nijvel wou deelnemen. De finale halen zou moeilijk worden, maar met een pr afsluiten is ook top! Het is een goede basis voor wat hij volgend jaar wil gaan doen. De interne broederstrijd op de horden werd uiteindelijk in zijn voordeel beslecht. Op de 300m stond hij alweer tussen de beren aan de start en bevestigde hij zijn record van 42.54. Hiermee werd hij 9de in totaal.

Ondanks de Provinciale titel in het verspringen, had Storm Clincke een lastig seizoen. Maar hij knoopte net op tijd aan met de goede vorm en mocht als voorlaatste op de startlijst deelnemen aan de 300m. Zijn opdracht was om een persoonlijk record te lopen én om er enkele extra achter zich te laten t.o.v. de rangschikking. Dankzij zijn sterke laatste rechte lijn, slaagde hij met brio in beide opdrachten met een pr van 45.36 en een 17de plaats op 24 deelnemers.

De laatste in het rijtje was ook echt de laatste die aan de bak moest die dag. Na een heel goede reeks gelopen te hebben met een pr van 10.42, plaatste Bas Van Belle zich voor de finale van de 80m. We vragen ons steeds af welke bemesting er aan de voeding van sommige miniemen toegevoegd is of welke leeftijd ze daadwerkelijk hebben, want zelfs onze Bas viel klein uit t.o.v. de concurrentie. Hij weerde zich als een duivel in wijwater en wist plaats 6 te bemachtigen. Het vertrouwen was groot voor zijn 300m en in zijn tweede race ooit liep hij ook daar naar een nieuwe besttijd van 42.96

Hiermee komt voor iedereen een einde aan een geslaagd seizoen en voor velen ook een einde aan de jeugdreeksen. Ze zijn klaar voor de stap hogerop naar de cadetten.

Tim

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page