top of page

Spartanen op alle fronten

Het afgelopen weekend waren onze atleten op vele fronten actief. Er was op zaterdag activiteit in Oordegem, de finale van de BVV voor de jongens in Tienen én het ganse weekend het BK cad/schol in Moeskroen.

Op het Belgisch kampioenschap deden de 3 meisjes het méér dan top!

We hoopten stiekem om voltallig aan de finale van de 300h te mogen deelnemen en dat lukte. In wat de speaker aankondigde als de meest hoogstaande finale uit de Belgische atletiekgeschiedenis op dat nummer, slaagden we er toch maar in om met 3 van de 8 finalistes aan de start te staan. De lat lag nochtans hoog als je weet dat een tijd van 47.44 nodig was om er bij te zijn. Amélie Sonneville liep zowat de perfecte race, tot ze de laatste horde raakte, haar balans verloor en misschien wel de titel van tussen haar vingers liet glippen. Haar eindtijd was met 43.70 een seconde sneller dan haar vorige record. Met deze tijd werd je de laatste jaren steevast kampioene. Dit jaar was het “slechts” goed voor een derde plaats met het snelste podium ooit. Zonder het allemaal goed te beseffen werd eerstejaars Yelena Boone vanuit baan 1 héél mooi 4de in

een nieuwe besttijd van 46.23 Louise Diouf was knap aan het kampioenschap begonnen door op de eerste dag haar pr scherper te stellen tot 46.47. Ze had op dat moment de 4de tijd van alle deelnemers. In de finale miste ze wat overtuiging en eindigde ze als 7de. Een dag eerder werd Amélie ook nog eens 5de op de 80m horden. Maar de klapper die dag was voor Yelena. Tegen de wind in, wist ze zich na de tweede sprong aan de leiding te hijsen van de hinkstap competitie. Het bleef spannend tot de laatste sprong, want de concurrentie kwam steeds dichterbij. Pa en ma konden het bijna niet houden van de spanning en ook voor de coach mocht het snel afgelopen zijn. Uiteindelijk pakte ze verdiend met 1cm verschil de Belgische titel.

Zowat 160km verderop in Tienen, gaven de jongens het beste van zichzelf in de finale van de Beker Van Vlaanderen. Die wist KAAG voor de 6de keer in 8 jaar te winnen. De miniemen jongens van Laarne hadden in dit team-event toch een groot aandeel in de behaalde punten. Alexander Barbio wist die binnen te rijven op de 300m in een prachtige tijd van 42.66. Niet veel later betwiste hij ook de 80m horden. Hij zal wat frisheid te kort gekomen hebben, waardoor hij bleef steken voor de laatste horde. Jammer, want hij ging vlotjes mee met de meer ervaren hordelopers. In het verspringen sprong hij echter wél een nieuw pr en deed zo onverwacht een extra bijdrage aan het puntentotaal voor de club. Zo zie je maar dat een selectie in de breedte altijd handig is, indien iemand eens een steekje laat vallen. Beter verging het Luka Afschrift op de horden. In een nek-aan-nek race met de grotere jongens moest hij pas vlak voor de meet de duimen leggen. Zijn nieuwe persoonlijke besttijd wist hij te verbeteren tot 13.66. We gaan hopelijk van hem nog veel moois te zien krijgen de komende jaren. Minder verging het hem echter op de 1000m. Hij ging vlot mee en voelde zich goed zei hij achteraf. Maar hij werd letterlijk voetje gelicht en belandde op de tartan. Gelukkig kwam hij er vanaf met wat schaafwonden. Storm Clincke heeft een lastig seizoen achter de rug, maar komt zo stilaan weer op dreef. Dat

bewees hij de voorbije weken al met goede sprintresultaten. Ook nu wist hij zijn besttijd op de lastige 300m te verbeteren tot 45.98. Pijn in de bil noodzaakte hem om forfait te geven voor de andere wedstrijden. Bas Van Belle heeft ook nog eens zijn goede vorm en sprintbenen getoond. Hij wist zich 2x te verbeteren en zijn duit in het zakje te doen door even veel keren de punten te pakken. Op de 80m liep hij naar de 2de plaats in 10.57 en op de 150m deed hij met een 3de plaats en een knappe tijd van 19.74 mee met de betere van België. Met een bal aan de voet zal het zo snel niet gaan 😊

En dan was er ook nog de wedstrijd in Oordegem waar Camille en de zusjes Impens naartoe trokken. Gebrand op een goede prestatie en vertrouwen op de horden, liep ze naar de beste tijd in België met 9.53s. Ook in het kogelstoten verbeterde ze zich tot 10m42. Op de 80m sprint dook ze met 10.47 voor het eerst onder de 10.50s. Prachtige tijd voor een meisje. In het verspringen leed ze een zeldzaam verlies maar toonde ze zich met 3 sprongen boven de 5m de meest constante en helemaal klaar te zijn voor de komende weken.

Ine Impens had vooral in de kampnummers een topdagje met records in het kogelstoten (9m73) en verspringen (4m74). Pupil Alys Impens had dan weer een goede worp in het discus in petto met 17m11.

Tim

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page