top of page

BVV AC vrouwen – de cirkel is rond


Dit weekend hadden Yelena Boone en Amélie Sonneville de eer en het genoegen om te mógen deelnemen aan de interclub voor de vrouwen. Ik leg wel degelijk de nadruk op mógen want als je cadet bent, ben je eigenlijk de benjamin van het gebeuren en dan is dit toch een hele uitdaging en mooie bevestiging van hun kwaliteiten. Hun concurrentes zijn soms wel 10 jaar ouder en vooral hun frêle lichaampjes vielen licht uit tov die meer ervaren atletes. Achteraf gezien hebben ze hun plaatsje dubbel en dik verdiend en vielen ze (zoals te verwachten viel) helemaal niet uit de toon. Dit smaakte voor beiden naar meer en hopelijk kunnen ze deze lijn doortrekken om zo een vaste waarde te worden in het interclubteam.

Maar nog meer bijzonder vonden wij als club wel het feit dat beide meisjes hiermee een cirkel in onze clubgeschiedenis rondmaken. Zowat 10 jaar geleden liep een heel getalenteerde groep jonge veulens rond op Laarne: Sarah Missinne, Sarah en Lieselotte Van de Voorde, Annelies Bogaert, Paulien De Mulder, Justine Apers, Marie Delamane, Ewout en Reindert Dumon, Edward en Viktor Benschop, Gilles Apers,… en waarschijnlijk vergeet ik er nog wel een paar.

Van deze groep atleten doen de meesten nog steeds op hoog niveau aan atletiek. Enkelen stopten pas recent met sporten omwille van de start van een job. Allen behaalden mooie resultaten en wat zijn we fier op deze youngsters.

Exponent van deze lichting is toch wel Sarah Missinne, Belgische topatlete op de horden. Zo nam ze in 2011 op de 100m horden deel aan de wereldkampioenschappen U18. Twee jaar later nam ze op hetzelfde nummer deel aan de Europese kampioenschappen U20 en werd ze op de 4x100m met de Belgische ploeg vierde in de finale. In 2014 nam ze ook nog eens deel aan de wereldkampioenschappen U20.

Yelena en Amélie hebben nog heel wat stappen te zetten om in haar voetsporen te treden, maar waren maar al te fier om met haar op de foto te gaan. Ook nu hebben we opnieuw een mooie groep beloftevolle atleten die naast het sportieve ook veel vriendschap terugvinden in Laarne. Naar ons aanvoelen is het net die samenhorigheid die ervoor zorgt dat atleten lang blijven sporten en zo een basis tot hun successen vormt.

En daarmee is de cirkel rond. Nog geen aflossing van de wacht want de “anciens” zijn helemaal nog niet op hun toppunt, maar de nog jongere veulens komen al eens piepen en staan te drummen om ook hun atletiekdromen waar te maken.

Er is maar 1 constante in deze cirkel: Geert Van de Voorde.

Een voorzitter met een hart voor atletiek.

Een voorzitter die de teugels zacht maar kordaat in de hand heeft.

Een voorzitter die ruimte laat aan anderen om zich te ontwikkelen en hun visie uit te werken.

Een voorzitter met een ondersteunend bestuur waar eendracht en ambitie belangrijk zijn.

Een voorzitter met een vrouw die haar man steunt in zijn passie.

We denken dat het zo stilaan tijd wordt voor een reünie!

Tim

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page