top of page

PK cad/schol: TRIPEL!


Volgens Wikipedia: “Tripel is een zwaar bovengistend bier, met een hergisting op fles. De kleur varieert tussen blond en amber. Hij heeft meestal een sterke moutige en/of hopbittere smaak. Tripel heeft een alcoholpercentage van 7 tot 10%. Het hoge percentage komt niet noodzakelijk uit de hoeveelheid graan, er wordt eventueel suiker (in de vorm van glucose) toegevoegd om het hoge alcoholpercentage te bereiken. Kenmerkend voor een tripel is ook vaak een hoger koolzuurgehalte.”

Het toeval wil dat ik best wel af en toe een goede Tripel lust, vooral op vrijdag dan. Maar verder gaat de vergelijking met het goudkleurige goedje dan weer niet meer op. De prestaties dit weekend op het PK atletiek hebben hier niks mee te maken. Behalve de naam van het artikel én het feit dat de 3 meisjes erin slaagden om het volledige podium van de 300h te bezetten. Laat ons dat gemakshalve een Tripel noemen ipv een clean sweep. Zo klopt het allemaal wat meer. Je kan ervan dromen of wakker liggen, maar het ook effectief waarmaken is nog wat anders.

Amélie, Louise en Yelena kwamen in de sterkste reeks in die volgorde over de finish. De reeksen ervoor werd niet zo snel gelopen als zijzelf deden en dus was het onmiddellijk bingo voor hen. Hun eerste medailles waren binnen en het feit dat ze het samen deden maakte het allemaal nog wat leuker. Tijdens de race dreigde het nog fout te lopen toen Amélie een horde frontaal tegen de grond smakte, maar ze ging dapper door. Yelena en Louise hielden elkaar constant in het vizier, maar op het einde bleek Louise nipt de sterkste.

Ook de individuele tijden waren verbluffend en doen verhopen naar een sterk zomerseizoen.

Ondertussen was de hitte zo stilaan ondraaglijk geworden en dus moesten de dorstige supporters steeds meer gelaafd worden. Het meer serieuze werk speelde zich echter opnieuw af op de piste waar Amélie en Louise hun tweede hordenwedstrijd van de dag afwerkten en opnieuw samen op het podium terecht kwamen. Ditmaal op de plaatsen 2 en 3 na een nek-aan-nek race waarbij Amélie op het laatste nippertje de vriendinnenstrijd in haar voordeel beslechtte. Op datzelfde moment “tripelde” Yelena dan weer naar goud bij het hinkstapspringen.

Slotsom van dag 1: 3 meisjes, 6 medailles, 2x goud, 2x zilver en 2x brons.

En dan was er nog eentje van ons team die het beste van zichzelf had gegeven. Matisse bedwong 2x de ring voor het kogelstoten en het discuswerpen. 2x werd hij 9dein de totaalstand wat ervoor zorgde dat het telkens bij 3 pogingen bleef maar wél met het behalen van zijn persoonlijke doelen en records. Op de tweede dag zou hij eens bewijzen dat die plaats 9 wel nog te verbeteren was in zijn derde werpnummer. Ook bij het speerwerpen behaalde hij zijn vooropgestelde doel door de speer neer te planten na 33m en plaats 8 binnen te halen. Zijn allereerste 400m zal hij waarschijnlijk ook niet te snel vergeten. Hij weet nu ook wat doodvallen is op een piste.

Louise was afwezig en Yelena kende een baaldag. Voor alles moet er een eerste keer zijn maar een valse start maken nog voor dat de starter er aan dacht om te starten, is misschien wel ietsje té gretig zijn. Over het hoogspringen zullen we het gemakshalve beter eens niet hebben.

Amélie deed ook op dag 2 verder op het elan van daags ervoor. Ze behaalde met een nieuw PR de finale van de 100m (6dein 13.13) en liep heel sterk naar de bronzen medaille op de 200m (26.58). Dat haar vriendin en clubgenote Clara het goud wegkaapte zal ze niet eens erg gevonden hebben. Na alles wat die al meemaakte is het niet meer dan verdiend!

Die Triple van komende vrijdag, zal nóg zoeter smaken dan anders.

Tim

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page