top of page

KAAG indoor - nieuwe start

Het indoorseizoen ging dit weekend van start in de Topsporthal. Voor velen de start van het zoveelste seizoen en voor sommigen de start van een hopelijk veel belovende atletiekcarrière.

Bij de allerjongsten een aantal nieuwe gezichten… Met Maité, Luna, Jacob, Abel en Tuur waren er vijf benjamins uit Laarne aanwezig. Bij de meisjes twee zeer gedreven jonge dames die er beiden voluit voorgaan. Maité wierp de kogel 5m13, sprong 2m70 ver en liep de 60 meter in 10’78. Luna wierp de kogel 4m11, sprong 2m44 ver en liep de 60 meter in 10’81. Bij de jongens waren Tuur, Jakob en Abel toe aan hun eerste indoorwedstrijd en het was een waar plezier om hen te zien genieten. Jakob wierp de kogel 4m33, Tuur 4m15 en de jongste Abel 2m78. In het verspringen sprong Jakob 2m48, Abel 2m44 en Tuur 2m20. Op de 60 m liepen Tuur 11’41, Jakob 11’54 en Abel 12’36. Ik hoop onze benjamins terug te zien in de komende meetings.

Bij de pupillen ook 5 atleten aanwezig, Alys, Yinte, Lisa en Suzanne bij de meisjes, arthe bij de jongens. Alys in navolging van grote zus Ine, liep een zeer mooie 60m Horden in 12’84. Op de 60m sprint liep Yinte 9’47, Alys 9’72, Lisa 10’01 en Suzanne 10’57. Arthe liep zijn eerste 60m in 9’82. Op naar de 1000m met Alys 3’54.78, Yinte 3’58.06 en Suzanne 4’21.20 in reeks 4, terwijl Lisa 3’59.723 liep in reeks 5.

De miniemen waren door de nakende examens met niet zo heel veel. Maar de kwaliteit was desondanks toch nog hoog. In de kleine delegatie wist iedereen met minstens 1 record naar huis te gaan. Dat geeft hen ongetwijfeld de moed om verder te werken de komende periode. Twee atleten gingen zelfs met een nieuw clubrecord op zak naar huis. Bij de meisjes was Camille Sonneville de ganse middag van de partij. In de auto de gezonde stress van zich afzingend stapte ze met veel ambitie de piste op. Op training liet ze reeds het beste verhopen, maar op de eerste hordenwedstrijd van het seizoen loste ze alle verwachtingen al in. De eerste helft van de race was nog twijfelachtig om nadien sterk te komen opzetten en met een knaltijd van 9.68 de 2detijd ooit van KAAG neer te zetten. Nog amper 1 tiende is ze verwijderd van het clubrecord. Komt goed! De 60m wist ze, na een nog sterkere remonte, te winnen in een nieuw record van 8.24. De kers op haar dagtaart zette ze neer op de 300m met een nieuw en héél sterk clubrecord van 44.67. Haar voorgangster Yelena was haar zelfs speciaal komen aanmoedigen. Of waar vriendschap het haalt van concurrentie! Ine Impens rijgt meestal de wedstrijden aan elkaar en ook nu was ze gewoontegetrouw van de partij. Stil en op de achtergrond verbeterde ze zich op alles waaraan ze deelnam. De 60m (8.83), de 300m (48.78), het hordenlopen (10.44) en vooral ook het kogelstoten (8m73) zijn haar nieuwe uitdagingen om dit seizoen proberen beter te doen. Een sterke start! Analia Van de Steen is een “specialleke” en kwam van haar paard afgedaald om de 300m te lopen. Ze heeft veel in haar mars en dat bewees ze al op de eerste 200m van die 300. Ze startte sterk, maar kon het nog niet helemaal tot het einde doortrekken. Ik hoop dat ze snel zelf beseft wat ze waard is.

Bij de jongens was Xander de held van de dag door het clubrecord op de 300m scherper te stellen naar een tijd van 44.62. Hij was er reeds een jaar op gebrand en kwam er speciaal voor vanachter zijn boeken. Missie geslaagd, al lag zijn concurrent Alexander op vinkenslag. Ook hij liep het oude record van de tabellen met een tijd van 45.06. Eerder op de dag liep hij eerder uitbollend naar een sterk pr van 8.68 op de 60m. Luka ging ook voldaan naar huis met records op de 60m (9.16) en op de nieuwe hoge hordenafstand (10.82). Vooral dat laatste doet het beste verhopen voor volgend jaar. Haico sloot pas sinds kort aan bij de wedstrijdgroep atleten van Laarne en is leergierig en gretig. Wat was hij blij met de verbetering van zijn verspringrecord tot 3m45 en zijn 60m naar 9.74. Welkom en dit is nog maar het begin Haico! Het meest nieuwe gezicht voor mij was Lucas Bafort, maar toonde naast veel progressie ook zijn potentieel. Hij wist kameraad Haico met 1cm de loef af te steken bij het verspringen en liep een goede 60m met een eindtijd van 9.43. Met tijd en boterhammen zal ook hij nog reuzestappen voorwaarts zetten.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page