top of page

PK aflossing Oost-Vlaanderen

Dit jaar was het een thuiswedstrijd voor onze atleetjes. De jeugdatleten werkten hun programma af in de voormiddag, wat een zeer goede beslissing bleek te zijn.

We beginnen met de benjamins meisjes waar Alys samen met de meisjes van De Pinte en Gent het beste van zichzelf gaf. Zowel op de 4x60m, als op de 3x600m werd de eerste plaats behaald. Knap werk van atleetjes en hun trainer.

Bij de pupillen 4x60m, was het de beurt aan Guust om samen met zijn collega’s de eer van KAAG te verdedigen. De pupillen jongens wonnen in een nieuw clubrecord de 4x60m. Op de 3x600m was het Luca die samen met zijn collega’s, na een verschroeiende eindspurt de eerste plaats (goud) behaalde. Bij de pupillen meisjes was er zilver op de 4x60m voor Sien, Analia, en Ine samen met Lies van de afdeling Gent. Ook Sky liep zijn longen uit zijn lijf en zag het als een mooie oefening van de scholenveldloop te Laarne binnen 14 dagen.

Bij de miniemenmeisjes namen Camille en Yelena hun teamgenotes mee op sleeptouw.

Ze hadden met hun team reeds verschillende wedstrijden gelopen als voorbereiding en gingen op zoek naar een verbetering van het oude clubrecord. De aflossingen verliepen vlekkeloos en niets leek de Provinciale titel in de weg te staan. Tot op het moment dat Yelena als slotloopster na zowat 60m door haar rechtse knie zakte, bijna tot stilstand kwam en de pijn verbijtend alsnog naar de finish liep. Met een héél scherpe eindtijd (42.29) en gezien het “mankement”, had de titel er zeker in gezeten. Belangrijker was echter om in te schatten hoe erg de schade was en of de meisjes nog de 3x600 zouden kunnen lopen. Na een tijdje bleek dit wel te gaan lukken. En hoe! Yelena was startloopster en liep de 600 van haar leven. Mee met de eersten over de lijn en de stok afgevend aan Camille die op dit elan doorging en eveneens een heel snelle 600 liep. Samen met Lore kwamen ze zo op een onverhoopte derde plek terecht.

Bij de jongens bestond het eerste team volledig uit Laarne boys. Storm, Alexander, Xander en Bas maakten deze keer deel uit van het eerste ploegje. Met daarnaast ook nog Matisse die stond te dringen om zijn plaatsje, kunnen we niet anders dan tevreden zijn. Er werd voor het PK toekomstgericht gekozen en dus startten ze met 4 eerstejaars. De aflossingen van de youngsters verliepen iets minder vlot. Desalniettemin liepen ze naar een besttijd dit seizoen. Een podiumplek zat er niet in dit jaar, maar met deze vier kunnen we volgend jaar zeker voor winst gaan. Matisse liep als slotloper in team 2 en pakte uit met een sterke remonte. Hij snelde alsnog naar een tweede plek in zijn reeks. Hij krijgt op de BVV zeker zijn kans.

De cadetten meisjes zijn niet zo talrijk, niet bij ons en ook niet in de andere kernen. Het was dus zoeken naar fitte meisjes die de uitdaging konden aangaan. Amélie en Louise zijn vaste waarden op wedstrijden. Amélie liep de 4x100 en werd met haar team derde in de einduitslag. Met z’n tweetjes mochten ze dan weer starten in de veel lastigere 4x800. Louise liep als tweede en liep alle twijfels van zich af door een grote achterstand op de nummers 2, 3 en 4 in de race dicht te lopen. Ze verzwakte nauwelijks en gaf de stok door in het gezelschap van de concurrentes. Amélie was slotloopster en liep een slimme wedstrijd. Ze eindigden in een zeer spannende eindsprint op de tweede plaats. Zilver was hun welverdiende beloning.

Bij AC senoiren verdedigde Sarah (4x100m zilver), Ewout (4x100m goud), Annelies (4x200m brons) en Reindert, Gilles en Ewout (4x200m zilver) samen met hun collega’s de kleuren van KAAG. Ook Justine en Pauline liepen verdienstelijke aflossingen in de kleuren van KAAG.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page