top of page

Provinciale kampioenschappen jeugd te Gentbrugge (RCG)

Zaterdag 23 juni 2018, Provinciale kampioenschappen jeugd te Gentbrugge (RCG)

Het was een vroege start op zaterdag voor iedereen. Maar onder een blauwe hemel, de zon reeds volop aanwezig en met België – Tunesië op het grootscherm kon de dag niet misgaan. Met 14 waren ze, de jonge Spartanen: bij de benjamins Alys, bij de pupillen Ine, Sien, Guust, Luca, Haico & Sky en bij de miniemen Alexander, Bas, Camille, Amelie, Matisse, Yelena en Storm.

De meeste Spartanen kiezen voor de horden en iedereen weet dat horden het eerste loopnummer is op de kampioenschappen. Pupil Ine ging als eerste van start, een half uurtje eerder had ze reeds brons gehaald bij het discus met een worp van 20m63, maar de horden daar zou ze op schitteren. En hoe, Ine won na een nek aan nek race, in een PR van 10.77, het eerste leeuwtje was binnen. Op naar de pupillen jongens met Guust en Luca aan de start. Uitkijken naar 1 en 2 was geen ijdele hoop, alleen was het de vraag wie. Guust nam een verbluffende start, terwijl Luca de volledige wedstrijd op achtervolgen was aangewezen. Maar achtervolgen deed onze kleine man als geen ander, op de laatste horden gingen beide gezamenlijk over de horden. In een spannende eind jump haalde Luca het in 10’79 (tweede leeuwtje), voor een zeer sportieve Guust in 10’87.

Op naar de miniemen meisjes met Camille en Yelena in de strijd. Opnieuw werd het een mooie strijd met Yelena en Camille die tweede en derde eindigde. Dat er gestreden werd, was na de wedstrijd wel duidelijk , beide gingen over de eindmeet met geschaafde knieën en de nodige blauwe plekken.

Op naar het volgende sprintnummer de 150m bij de miniemen. Met Amelie, Bas en Storm aan de start waren we ook hier weer mooi vertegenwoordigd. Amelie won haar wedstrijd in 22’39, Bas en Storm, beide startend van uit baan 8, liepen respectievelijk 21’07 en 21’36.

De morgen schiet al aardig op maar eerst noch het verspringen (pup) en het discus (min) voor de jongens. Guust had nog een paar andere troeven in de hand (60m, hockeybal en verspringen). De keuze viel op het verspringen. Samen met ploeggenoot Haico begon Guus aan het verspringen.

Met een sprong van 4m48 werd hij provinciaal kampioen en zo had ook Guust zijn fel bevochten leeuwtje op zak. Haico sprong verdienstelijk naar 3m. Twintig meter verder streden de broers Matisse en Alexander in het discus. Matisse verraste iedereen met een gooi van 34m17, leeuwtje nummer 4 was een feit. Broer Alexander gooide zijn geliefde discus 20m06 ver.

Tijd voor een welverdiende middagpauze. Iedereen werd verwend met een overheerlijk buffet, door de mama’s van de atleetjes verzorgd.

Iedereen genoot, het weer was fantastisch, de sfeer was zeer gemoedelijk en iedereen keek vol verwachting uit naar de wedstrijd van de Belgen.

Het startschot werd niet alleen gegeven van de wedstrijd België – Tunesië, maar ook voor de schiftingen van de 60 en 80 meter sprint. Zes Spartanen vochten voor een plaats in de finale. Alys liep 9’90 bij de ben. meisjes. Bij de pupillen liepen Sien 9’52, Haico 10’22 en Sky 9’52 en bij de miniemen liepen Bas en Storm respectievelijk 11’58 en 11’94. Met Alys, Sky en Bas hadden we in elke categorie een finalist(e). Alys liep naar een 4deplaats in 9’87 in de finale. Sky werd zesde in 9’35, terwijl Bas vijfde finishte in 11’33 op de 80m.

Ondertussen was ook België – Tunesië geëindigd op 5-2. Iedereen goed gemutst terug uit de kantine, het moment moeten de Spartanen gedacht hebben om zich terug in de picture te lopen, springen en werpen bij ma en pa. De eerste twee die een gooi deden naar goud waren Camille (verspringen) en Matisse (kogel) bij de miniemen. Camille sprong met een herwonnen vertrouwen “ik kan het nog” en met een perfecte afsprong naar een schitterende 4m89, goed voor leeuwtje nummer vijf. Matisse werd in het kogelstoten mooi tweede met een worp van 10m78.

Op naar de 1000 meters voor de pupillen met aan de start Luca. Inderdaad de jongeman die in de morgen nog de 60m horden won, zou nu zijn kans wagen op de 1000m. Na een heel mooie uitputtende wedstrijd spurtte Luca naar een derde plaats in 3:18.33 .

Terug naar onze jongste deelneemster Alys. Zij verbaasde iedereen door het kogelstoten te winnen met een worp van 6m37 (leeuwtje nr. 6). Daarmee doet ze even goed als grote zus Ine.

Ondertussen was het 17u30 op de klok, start van de laatste twee nummers van deze mooie atletiek dag, de 300m bij de miniemen. Met Yelena en Alexander kwamen twee klasse volle atleten aan de start. Yelena mocht openen en liep een zeer verstandige wedstrijd. Ze liep in een scherpe 44’53 naar haar gouden leeuwtje. Alexander, opnieuw startend in baan acht, hoeveel pech kan je hebben op een kampioenschap, liep naar een mooie 47’24 en beëindigde hiermee het PK.

Na de laatste podia van de dag werd de eindbalans opgemaakt: 7x goud, 3x zilver en 3x brons.

Als afsluiter wil ik iedereen, atleten, ouders en trainers bedanken voor deze schitterende prestaties. Wij wensen jullie allen een mooie welverdiende vakantie en zien elkaar zeker terug op één van de volgende wedstrijden tijdens de zomer.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page