top of page

BVV – de duik, houdbaarheidsdatum en Spartaanse prestaties

Traditioneel is de BVV zowat de échte start van het zomerseizoen. Als de zon dan ook nog eens (te) fel gaat schijnen, kan je het moeilijk anders zien. Ondanks alle “bemoederende” aanmaningen om genoeg te smeren, liepen sommigen toch tegen de rode lamp. Gelukkig was er de gloednieuwe tent van Laarne om alle atleten de nodige beschutting te bieden. Wat zouden we gedaan hebben zonder!? De zomer is nu echt begonnen en afgaand op wat we dit weekend presteerden, wordt het een mooie!

De maskes in het Antwerpse

De meisjes van Laarne waren op meerdere fronten actief zaterdag. Een aantal op menig communiefeest en toch ook 3 meisjes op de wedstrijd zelf. Ine, Camille en Yelena waren onze vertegenwoordigsters.

Ine Impens trainde goed deze winter en zette dan ook forse technische stappen vooruit. Ook dit weekend was ze in haar nopjes en behaalde ze op 2 van haar 3 nummers een PR. Ze begon de dag super sterk op de horden en liet iedereen achter zich in een tijd van 11.11. Op dat zelfde moment werd ze ook in de verspringbak verwacht. Snel over en weer en hup, nieuw PR met een mooie sprong van 4m12. Het was pas op het einde van de wedstrijd dat er een ander meisje de kracht vond om nóg beter te doen. Het hoogspringen was ietsje minder een succes maar met een sprong over 1m10 behaalde ze ook daar de broodnodige punten. Ook de aflossingen wist Ine tot een goed eind te brengen met haar vriendinnen. Camille Sonneville is dan misschien wel nog maar eerstejaars, maar ze moet helemaal niet onderdoen voor de oudere meisjes. Integendeel. Ze bleek eerder op de week al in vorm te zijn en bewees dat ook in de wedstrijd. Ze liep op de horden in een nieuw PR (10.07) naar de voorlopig snelste tijd in België en sprokkelde hiermee de volle buit van 13 punten. Ook zij combineerde dit met één van haar favoriete nummers, het verspringen. Ze begon aarzelend en het was dus hopen op een goede tweede sprong om alle stress niet te moeten ondergaan. Ze deed dit met verve en sprong zo naar een nieuw outdoor record van 4m60 en plaats 2. De 80m werd ook een kolfje naar haar hand en ze doorbrak nu al de magische 11sec grens. Ze liep naar de tweede beste tijd van het pak in 10.96. Knap! Yelena Boone had dan weer een “pechdag”. Sommigen zouden maar al te blij zijn met haar prestaties, maar dat was ze zelf niet helemaal. Ze offerde zich probleemloos op voor het team en startte op het kogelstoten. Alles ging goed tot een jurylid zijn houdbaarheidsdatum overschreden bleek te hebben. Respect voor al deze mensen hoor, maar het is soms schrijnend. De ongetwijfeld vriendelijke lieve opa, kon zich niet voldoende bukken om het meetlint van dichtbij te zien en miste zich dus schromelijk 1 meter. Niks meer aan te doen want weg was het markeerpunt van de ijzeren bol. Weg goed resultaat en dus 2 punten te weinig verdiend. Het was maar te hopen dat we die op het einde van de dag niet te kort zouden komen. Ook het hoogspringen verliep niet echt lekker. De hoogte was er en een goed resultaat was nabij. De kuiten stribbelden echter tegen en zagen de lat ietsje te graag. Ondanks de mindere 1m38 behaalde ze toch nog de tweede plaats voor de punten. En dan de 150m. Voorzichtig gestart kan je het noemen of ook gewoon te traag. Maar wie Yelena kent, die weet dat ze door een muur kan gaan. “Ikke opgeven? Nooit! Ik pak wel effe iedereen terug op het einde. Al moet ik me smijten!” En dat deed ze… Geen fopduik zoals ze dat in het voetbalspelletje wel eens doen, maar wel een duik waarbij het nodige vel aan de tartan blijft hangen. Niet veel later stond ze dapper recht om ingepakt de wedstrijd te voleindigen. Net als een echte flandrien bleef ze dus niet minutenlang kermen van de pijn om dan met een magische spons plots te herrijzen. Ze smeet zich dus net op de meet om toch nog de winst binnen te halen. Iets té veel zo bleek want verbazing alom toen ze op de laatste plaats werd geklasseerd met een tijd van 26.99. Finishfoto erbij gehaald en ook die bracht niet 100% duidelijkheid (achteraf gezien dan). Om een lang verhaal en dag kort te maken, juist is juist en eind goed al goed (voor AVLO dan). Op het moment van dit schrijven is eindelijk alles duidelijk. Yelena kreeg uiteindelijk plaats 2 toegewezen in een PR van 20.62 na de snelle atlete van AVLO die zo de kwalificatie voor hun finale veilig stelde.

De boys in Lokeren

Iets meer jongens aan de start van hun BVV-wedstrijd op zondag. Ook nu was de zon nog volop van de partij en dus trok onderstaande “Robbe De Hert-achtig” naar de piste. Want rood ok, maar paars is niet mijn favoriete kleur. Haico, Luka, Guust, Storm, Bas, Alexander en Matisse waren de 7 dapperen die zouden proberen om hier wel een finaleticket te bemachtigen.

Haico Ladon is als pupil bezig aan zijn eerste atletiekjaar en doet dat goed. Hij betwistte de 60m (10.22), het kogelstoten (6m70), het verspringen (2m73) en de aflossingen. Luka Afschrift had ook een topdag en ging met 4 PR’s naar huis. Naast de horden (11.35) was de meest in het oog springende resultaat die van de 1000m. Dat hij kan lopen dat wisten we allemaal wel al, maar dat hij ook over zo een groot strijdershart en doorzettingsvermogen beschikte? Dat niet helemaal. Hij startte zijn race op kop en leek daar opnieuw een prijs voor te betalen. Tot hij zich vermande in de laatste rechte lijn en iedereen nog oprolde om naar winst te lopen (3.19.13). Met een vertesprong van 4m16 begint het er goed uit te zien voor de “alleskunner”. Benieuwd waar hij uitkomt bij de meerkampen. Guust Van Autreve is er nog zo eentje die goed uit de winter lijkt gekomen te zijn. Hij gaf iedereen het nakijken op de horden (11.03) en sloopte bijna de 11sec grens. Hij heeft nog veel marge en er zal deze zomer rekening met hem gehouden moeten worden. Ook op de 60m (8.87) en bij het hockeybalwerpen (44m92!!!) overtroefde hij zichtzelf én de concurrenten. Bijna liep het nog mis bij de afsluitende aflossingen toen hij tevergeefs op zoek ging naar zijn spikes. Voor heel even was hij onze pantoffelheld van de dag. Storm Clincke is één van onze beloftevolle eerstejaars die bij de miniemen aan de slag ging. Hij startte zonder ambitie op de 300m maar liep de perfecte race. Hij verbeterde zijn PR met maar liefst 4.42sec en stopte de klok na 46.48sec en was hiermee de snelste KAAG-man. Vlak na dit lastige nummer kwam hij ook nog eens aan de start van de 80m en wist zijn KAAG-reeks te winnen. Ook zijn eerste aflossingswedstrijd in team 1 was een succes. Nu nog een beetje werken aan zijn zelfvertrouwen en alles komt goed. Alexander Barbio offerde zich als Chinese vrijwilliger op om de lastige 300m te lopen (47.62). Hij startte iets te voortvarend en bekocht dit in de laatste rechte lijn. Voor de finale misschien eens een andere Chinees proberen. Dan bracht hij het er veel beter vanaf op de horden. Alles in 4-pas en knap naar winst in zijn reeks (16.14). Blijven op trainen want later zal je hier de vruchten van plukken. Ook speerwerpen vindt hij leuk en bij zijn eerste wedstrijd vloog het (on)ding toch 16m98 ver. Matisse Barbio blesseerde zich twee weken geleden aan de kuit en moest dus forfait geven voor de loopnummers. Net op tijd was de kuit voldoende hersteld om te kunnen deelnemen aan de werpnummers. Het kogelstoten (10m09) was met zijn eerste worp boven de 10m een succes en plaats 3 in de einduitslag. Bij het speerwerpen ondervond hij toch te veel last en bleef hij steken op 22m69, maar behaalde toch nog de punten voor de club. Bas Van Belle is bijna ex-voetballer en hij heeft er zin in. Zijn jonge snelle benen moesten concurreren met de veel oudere en vooral grotere van de beren van AVLO. Van enige intimidatie bleek hij echter geen last te hebben want hij eindigde met 10.97 op de 80m en 21.22 op de 150m op plaats 2 en 3. Véél meer kan je er dan niet uithalen natuurlijk. Knappe tijden en goed voor de toekomst. Het verspringen hield hij, op vraag van zijn trainer, al gauw voor bekeken want hij kon zo zijn krachten sparen. Bij de aflossingen was hij het die in de laatste rechte lijn samen met zijn teamgenoten naar de tweede plaats wist te lopen. Een kostbaar plaatsje om de vooraf zege zekere club nipt de overwinning af te snoepen. We zien elkaar ongetwijfeld terug in de finale op 15 september.

T.B.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page