top of page

KAAG indoor - Spartanen zijn alomtegenwoordig

Het doet het bestuur en de trainers een groot plezier te zien dat, op een paar zieken na, zo goed als alle wedstrijdatleten van Laarne aanwezig waren op de eerste indoormeeting van het seizoen in de Topsporthal. Hieronder een korte samenvatting van de records.

De allerkleinste meisjes die onze clubkleuren toonden waren Alys, Lore en Helena. Piepkuikentjes nog die nog maar prille wedstrijdatleten zijn, behalve Alys die wel al eerder haar spikes bovenhaalde. Geen records voor Alys deze keer, maar dat kan natuurlijk als je de lat eerder al hoog legde voor jezelf. Verderop het seizoen zullen er zeker nog mooie dingen volgen. Lore en Helena proefden voor het eerst van de tartanbaan en waren niet overdonderd. Ze vertoefden en presteerden de ganse dag in elkaars buurt. Mooi voor de toekomst.

Hun leeftijdsgenoten bij de jongens waren het minst vertegenwoordigd door “de onzen”. Maar Tuur vocht als een welpje en keerde waarschijnlijk voldaan naar huis. Die zien we zeker nog terug op de piste.

Bij de pupillen meisjes waren dat Ine, Sien en Lisa. Ine had haar dagje wel en verbeterde haar pr’s op de 60m (9.09) en de horden (11.58). Ze liep wat twijfelend op de 1000m en kwam zo niet echt op dreef. Sien komt nog maar net piepen en toont nu al haar mogelijkheden. Uiteraard allemaal pr’s op haar eerste wedstrijd met 9.65 op de 60m, 4:15 op de 1000m en vooral een mooie 3m40 bij het verspringen. Doe zo verder Sien! Lisa kwam vooral uit de verf op de 1000m en liep in een mooie wedstrijd naar winst en een mooie pr van 4:06. Het is kwestie van tijd tot ze die 4 min grens zal overschrijden.

De pupillen jongens waren vertegenwoordigd door Guust, Luka en Lucas. Guust dook voor het eerst onder de 9s grens op de 60m (8.94) en breidde er vlotjes een goed resultaat aan op de horden (11.47) maar kan hier nog stukken beter mits een goede eerste horde. Ook Luka vindt steeds meer regelmaat in de trainingen en dat is al snel te merken op de 60h waar hij maar liefst 2s sneller liep als voorheen (11.46) en er bijna mee op het podium belandde. Ook op de vlakke sprint een nieuw pr (9.36). Op zijn favoriete 1000m was het vooral de start en tactiek die een betere tijd in de weg stonden. Won uiteindelijk toch de gouden medaille in 3:25. Komt wel goed als je de volgende keer vanuit je hart gaat lopen. Nieuwkomer Lucas beperkte zijn dag tot de 60m (9.91) en de 1000m (3:49). Een zeer goed begin Lucas!

Bij de iets grotere miniemen jongens waren er de broers Matisse en Alexander, vergezeld door Bas en Storm. Matisse vond nog niet de echte snelle benen op de 60m, maar wel op de horden. Technisch heel sterk en nu ook voor het eerst in 3-pas. Een nieuw pr was zijn beloning (10.39). Op karakter liep hij ook een record op de lastige 300m (48.57). Kleinere broer Alexander is een ander type maar laat zich niet kennen. Ook een dik pr op de horden (11.89) met zijn kleine beentjes, maar vooral de 300m was, als eerstejaars, super met 46.69. Wie weet volgend jaar klaar voor dat clubrecord? Storm is zoals eerder gezegd terug van effe weggeweest en voelt zich blijkbaar goed in de groep. Niks anders als records uiteraard met op de 300m 50.90 en vooral een super goede 60m in 8.98 met snelle beentjes. Bas vond het tijd voor echte sport en ruilde de bal in voor spikes. Zichtbaar met veel goesting liep ook hij zijn eerste wedstrijd. Als je dan huiswaarts keert met 8.96 op de korte sprint, 50.45 op de lange en ook nog eens 3m78 ver springt, dan mag hij super tevreden zijn.

De oudste miniemen meisjes die het beste van zichzelf gaven waren Yelena, Camille en Amélie. Ervaren atletes al die met ambitie afzakten naar de topsporthal. Yelena en Camille pushten elkaar naar elk een nieuwe besttijd op de horden met Yelena (10.11) die het net haalde voor eerstejaars Camille (10.14). Wat een progressie! Yelena deed er op de 300m nog een schepje bovenop door niet alleen met het zilver naar huis te gaan maar ook met een nieuw clubrecord (45.74). Camille deed ook hier niet veel onder en liep naar een afgeronde 47.00. Het zou wel eens kunnen dat dat CR volgend jaar opnieuw van schouder zal veranderen, wie weet! Amélie waagde zich ook voor het eerst aan de horden. Nog wat twijfelend liep ze naar 13.34 maar is tot veel meer in staat. Ze moet het enkel nog beseffen. Ze beseft in ieder

geval wel al dat een 300m best lastig is en deed het toch goed met een tijd van 53.72

De volledige uitslag vind je hier:

https://kaag.be/old/sites/default/files/competitions/uitslag/meeting_kaag_20171209_uitslag.pdf

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page