top of page

FORZA LAARNE: 1x goud, 4x zilver, 2x brons op de provinciale kampioenschappen!

Eén van de hoogtepunten voor de jeugd zijn de jaarlijkse provinciale kampioenschappen op de piste. Dit jaar was Oudenaarde de gastheer.

De zon was niet van de partij zoals de voorgaande dagen, eerder een bewolkte, beetje miezerige dag maar prima weer om puike prestaties neer te zetten.

Iedereen vroeg uit de veren om deel te nemen aan de discus, hoog, 60/80 meter horden en de 150.

Amelie (pup) was de eerste die op het toneel verscheen met de discus in de hand. Een mooie 16m04, goed voor een 4de plaats was een mooie start voor iemand die nog maar aan haar tweede discus wedstrijd deelnam.

Op naar de horden! Met Yelena, Amelie, Louise en Matisse bij de miniemen en Camille bij de pupillen waren de eerste medaillekansen in zicht. Camille liep naar haar seizoen’s besttijd in 11.01, goed voor de eerste plaats (goud). Bij de miniemen meisjes stonden drie goudhaantjes aan de start. Met Yelena 10.14 (2de), Amelie 10.22 (4de) en Louise Di 10.34 (5de) werd driemaal een PR gelopen met de zilveren medaille voor Yelena als kers op taart. Bij de miniemen jongens liep Matisse als eerstejaars naar een mooie 14.74.

De volgende die in de discus ring stapte is Louise De met een verdienstelijke worp van 15m22. Louise Di liep nog voor de middag haar tweede nummer de 150 m waarin een sterke tegen wind in de eerste 50 m de wedstrijd extra hard maakte, een wind die de rest van de dag ook de 1000m en 300m lopers zou parten spelen.

Tot zover het voormiddag programma, reeds 11 medailles op de teller voor KAAG. De nodige rust en kracht opdoen met het reeds memorabele KAAG buffet, verzorgd door de mama’s en papa’s van de atleten. Er was voor ieder wat wils, te veel om op te noemen. Bedankt ouders voor dit mooie initiatief !

Om 13u30 werd het startschot gegeven voor de reeksen van de 60 meter. Bij de pupillen meisjes liepen Camille in 8.93 en Amelie in 9.48 over de streep. Camille plaatse zich samen met KAAG collega Arwen voor de finale (slechts 6 finale plaatsen/per categorie). In de finale werd Camille nipt geklopt met 1 honderste op de meet, in een tijd van 8.52, goed voor een mooie zilveren medaille en dit met een super PR.

Bij de pupillen jongens was het eerste jaars Guust die zich plaatste voor de finale, waarin hij zesde eindige in een PR (9.22).

Tijd voor de jongens en meisjes die van iets langere afstanden houden.

Alexander en Luka bij de pupillen en Louise De bij de miniemen op de 1000m. Alexander liep de longen uit z’n lijf samen met clubgenoot Sem en hadden op 5meter na de vroege vluchter en de favoriet van AC Lebbeke bijna te pakken. Alexander (3’17.39) en Sem (3’18.84) strandden op plaats 2 (zilver) en 3 (brons). In dezelfde race werd eerstejaars Luka zeer knap zevende in 3’29.97. Bij de miniemen liep Louise 3’28.11 goed voor de tweede plaats in reeks 2.

Op de 300 m voor miniemen liep Amelie naar de bronzen plak op de 300 m in 47’25, een mooie beloning voor al het harde werk.

In het hockeybal voor pupillen jongens is het de bedoeling om de hockeybal zo ver mogelijk te gooien. Guust en Luka waagden zich aan deze uitdaging, met clubgenoot Finn één van de beste werpers in Oost-Vlaanderen. Finn werd PK, Guust werd mooi tweede (zilver) met een worp van 36m21, Luka viel net naast het podium met een schitterende worp van 34m80. Als laatste werd Alexander bij de pupillen nog vierde in het discus met een gooi van 18m81. Eerder op de middag werd grote broer Matisse, derde met een worp van 29m11 in het discus bij de miniemen, goed voor brons.

Het werd uiteindelijk een mooie dag voor Sparta Laarne met mooie resultaten, zeven medailles en talloze ereplaatsen. KAAG ging uiteindelijk met 25 medailles huiswaarts.

Nog een laatste woordje aan iedereen, atleetjes, ouders & trainers. Het was een plezier om getuige te zijn hoe iedereen genoot van atletiek, hoe iedereen prestatie werd omarmd met een traan en een lach, hoe iedereen supporterde voor elkaar en hoe vriendschap de basis is voor mooie atletiekmomenten. Aan iedereen nog een aangename vakantie en we zien elkaar terug op één van de komende wedstrijden, maar eerst gaan we er de riem een maandje afleggen.